Κορονοϊός: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στα φαρμακεία για τον εμβολιασμό – Ένα ευρώ το κόστος

14 Δεκεμβρίου, 2020


Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματι…Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ)

Σε στάδιο… εγρήγορσης βρίσκονται τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και τα 11.500 φαρμακεία όλης της χώρας προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη σημαντική αποστολή που τους έχει ανατεθεί με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών.

Ήδη, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δίνει τις αρχικές οδηγίες στους επαγγελματίες για να εξοικειωθούν το συντομότερο δυνατό με τη διαδικασία.

Η αμοιβή που έχει προσδιορισθεί είναι 1 ευρώ ανά ραντεβού με το ποσό να καλύπτεται από τα κονδύλια της κυβέρνησης που αφορούν στον κορονοϊό.

Για τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τα φαρμακεία, η διευκόλυνση αφορά περισσότερους τους πολίτες που είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Για τα ραντεβού

Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας:

Τα Φαρμακεία θα μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις

θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, οι φαρμακοποιοί που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς και συμπληρώνει:

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα, εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.